All4paws_logo

Puppycoaching en Opvoedbegeleiding

Puppy coaching is een manier om samen vaardigheden te leren die noodzakelijk zijn in het echte leven. Het is geen traditionele puppycursus waarbij gebruik gemaakt wordt van een trainingsmethode en gehoorzaamheidsoefeningen. Tijdens de sessies werken we aan inzicht in emoties, communicatie, leerprincipes, gedrag en de behoeften van een pup. Ik coach eigenaren (volwassen én kinderen in een gezin) in allerlei dagelijkse situaties waarbij we dicht bij de natuur van de hond blijven. Samen vanuit (keuze)vrijheid, veiligheid, duidelijkheid maar vooral vanuit verbinding. 

Ik leer jou als begeleider kijken vanuit het perspectief van de pup en hoe een nieuwe wereld aan de pup te introduceren. Leren zien wat een pup aangeeft in lichaamstaal en communicatie en hoe daarmee om te gaan. Ontmoetingen met mensen, kinderen en andere honden op straat, in het bos of park doen we in de praktijk. Net als leren omgaan met verkeer, fietsers, scooters en overige weggebruikers. 

Vanaf het begin werken we aan het stimuleren van contact en wandelen zonder trekken. En natuurlijk gaan we aan de slag met onder andere ‘hier komen’ en ‘wachten’. Net als het delen, ruilen of afgeven van ‘gevonden voorwerpen’. Verder besteed ik ook aandacht aan spelen en neus- en hersenwerk. 

Vanuit mijn holistische benadering komen ook zaken als zindelijkheid, voeding, slapen (alleen of samen en waar dan?), vaccinaties, bestrijding van parasieten en (ontspannings)massage aan bod.

Combinatie van theorie en praktijk

Een coachtraject bestaat uit vijf sessies. De eerste sessie is altijd aan huis en duurt ca. 60 minuten. We nemen de vragen die er zijn door en ik geef inzicht in hoe er vanuit rust, veiligheid, (keuze)vrijheid en verbinding invulling aan de komende 1 tot 2 weken gegeven kan worden. Ook gaan we binnen en buiten in de praktijk aan de slag. Rustig aan en aangepast aan wat de pup laat zien en waar deze aan toe is.

Vervolgsessies

De vervolgsessies duren ongeveer 45 minuten. We maken wandelingetjes vanuit huis of we spreken af in een park of bosomgeving. Alles op het tempo van en in communicatie met de pup. Tijdens de wandelingetjes nemen we pauzes om de spanning van de opgedane indrukken te laten zakken. Erna bespreken we de sessie; de pup kan dan alvast rusten of slapen. Het is ook mogelijk om een les op een omheinde locatie te doen. 

Traject Puppycoaching en Opvoedbegeleiding

€250,00

Het totaalbedrag betaal je direct aan het eind van de eerste les via een betaalverzoek.

Wil je alleen de startles? dan betaal je € 95,-.

Heb je naar aanleiding van de informatie op deze website een vraag, wil je je aanmelden voor een traject, een los consult of coachsessie of één of meerdere privélessen, vul dan onderstaand contactformulier in. Ik neem dan binnen een aantal dagen contact met je op.